Αεροπορικά εισιτήρια

Τα αεροπορικά εισιτήρια, θα μπορούσαμε ενδεικτικά να πούμε ότι είναι…

μια συμβολική αποτύπωση αποδεικτικού χαρακτήρα της συναλλαγής μεταξύ του παρόχου των υπηρεσιών αεροπορικής μεταφοράς και του αερομεταφερόμενου επιβάτη, προκειμένου ο δεύτερος να πετύχει την αερομεταφορά του από μια δεδομένη αφετηρία σε έναν επιθυμητό προορισμό μέσω μιας αεροπορικής πτήσης του πρώτου.

Δηλαδή, όπως και με τα υπόλοιπα εισιτήρια άλλων μεταφορικών μέσων (π.χ. του λεωφορείου), έτσι και με τα αεροπλάνα ο επιβάτης προμηθευόμενος το σχετικό εισιτήριο εξασφαλίζει την δυνατότητα χρήσης του μέσου.

Σε άλλο κείμενο, είδαμε μερικά πράγματα για τον λανθασμένο τρόπο γραφής του εισητηρίου. Εξετάζοντας την σωστή του μορφή ετυμολογικά, διάβασα διάφορες αναλύσεις, όπως π.χ. αυτή, η άλλη και τούτη. Η τελευταία (τούτη) στη Βικιπαίδεια, που σπάει την λέξη στα τέσσερα «εισ-ι-τ-ήριο» μου φάνηκε και η πιο εντυπωσιακή ετυμολογική ανάλυση.

Μιλώντας λοιπόν για το εισιτήριο, αναφερόμαστε ουσιαστικά στο «αντικείμενο» μέσω του οποίου μας επιτρέπεται η είσοδος σε έναν χώρο. Στην προκειμένη περίπτωση των αεροπορικών εισιτηρίων, ο χώρος αυτός είναι φυσικά το αεροπλάνο.

Ας μην επεκταθούμε περαιτέρω στο θέμα προς το παρόν καθώς αναφέρθηκαν ήδη αρκετά πράγματα που ο μέσος άνθρωπος πιθανόν να μην έχει τύχει να σκεφτεί με τόση λεπτομέρεια και απλά χρησιμοποιεί τα εισιτήρια στην καθημερινότητα του… «μηχανικά» θα λέμαμε, είτε αυτά είναι αεροπορικά είτε π.χ. το εισιτήριο για το θέατρο ή το γήμεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *